Oynanabilir İçerik Özelliğiyle YouTube Premium Üyelerine Özel Oyun Deneyimi

Google, YouTube aracılığıyla şirket içi oyun hizmeti Playables’ı tanıtıyor. Ayrıntılara göz atın!

Stadia’nın yaşadığı gerilemenin ardından Google, oyun sektörüne daha küçük ölçekte girişiyor. Eylül ayında teknoloji devi, YouTube’da Oynatılabilirler adlı deneysel bir özelliği duyurdu. Bu özellik, kullanıcıların doğrudan YouTube uygulamasında oyun oynamasına olanak tanıyarak indirme ihtiyacını ortadan kaldırır. Başlangıçta sınırlı sayıda kullanıcı tarafından erişilebilen Oynatılabilirler sekmesinin görünümü bilinmiyordu.

Geçtiğimiz günlerde Android Authority, Oynatılabilirler sekmesine ilk bakışı sağlayan ekran görüntülerini paylaştı. Özelliğin artık daha geniş bir kitleye sunulması, Google’ın Oynatılabilir İçerikleri dünya çapında genişletme niyetinin sinyalini veriyor.

Oynatılabilir İçerikler Artık YouTube Premium Abonelerine Erişilebilir

Droid-life’a göre, YouTube’un yeni Playables özelliğinden yararlanabilmek sadece YouTube Premium üyelerine özgüdür. Eğer bir premium abonesiyseniz, YouTube size Playables hakkında bilgi içeren bir bildirim gönderecek.

Netflix gibi, YouTube’un Playables özelliği Premium abonelerine masaüstü ve mobil cihazlarda doğrudan oyun oynama imkanı tanıyor. Yeni Playables bölümü, YouTube’un ana akışındaki diğer içeriklerle birlikte görünecek.

Şu anda ücretsiz oynanabilen neredeyse otuz mobil oyun bulunmaktadır. Bu, Google’ın başlangıçta bu oyunları hem mobil hem de masaüstü cihazlara getireceğini söylemesi göz önüne alındığında biraz şaşırtıcıdır.

Daha da şaşırtıcı olan şey ise, bu oyunların sadece 28 Mart 2024 tarihine kadar ücretsiz oynanabilecek olmasıdır. Bu oyunların ve kütüphanenin sonrasında ne olacağı belirsizdir.

🥂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir